Cercar en aquest blog

dissabte, 24 de març del 2012

petits privilegis


No cal seguir autopistes, cal poder saber on es vol anar. Cal poder triar.

La proliferació de Festivals d’Estiu ha dut una gran oferta d’espectacles exhibicionistes, culturalment estèrils i desvinculats de la realitat, previsibles, fruit del màrqueting de l’espectacle i del servilisme dels media. I ha creat un públic que es legitima socialment i culturalment en aquests actes revestits de luxe i d’un pretès elitisme.

Per això cal triar. I triant, sense gaire esforç ni gaire despesa, en aquests darrers dies podem haver estat un dels privilegiats assistents al concert íntim de Pietra Montecorvino a l’Aliança Francesa de Sabadell, un dels privilegiats que van ser presents al diàleg entre el piano de J. Cage i el clavecí de J. S. Bach al Centre de la Mercè de Girona, amb la intervenció plàstica d’Antoni Llena, o un dels privilegiats espectadors de l’estrena mundial de l’inèdit de B.-M. Koltès Hamlet: el dia dels assassinats, al Festival Shakespeare de Santa Susanna.

Triar, lluny de les ofertes de cartó-pedra dels hipermercats culturals i ben a prop de l’Art en majúscules. Triar d’entre tot allò amagat i ensordit pels altaveus de la banalitat i el paper couché.

Triar, ja que —com ve a dir María Zambrano— escollint escollim el nostre ésser.

20 - 07 - 2007

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada