Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

estàtues



No he vist encara les últimes estàtues que han plantificat a Vic. No tinc cap pressa. (I m’abstinc de comentar l’homenatge als porcaters.)

Els últims anys a Vic van florint estàtues. I, amb elles, les preguntes: Qui ho decideix, això? En nom de qui? Amb quina legitimitat? (Qui té legitimitat, política o moral, per ocupar el sòl públic?) Amb quins arguments? Qui decideix que cal honorar aquell o aquell altre? I qui decideix que ha de ser amb una estàtua? I quina mena d’estàtua?

I precisament això passa a Vic, on els darrers anys als cursos internacionals de la QUAM s’han discutit i s’han debatut els models presents i passats d’escultura i d’espai públic, i s’hi han exposat moltes idees i solucions, algunes de modèliques, ben lluny de l’obsolet i discutible plantar estàtues, propi d’altres temps i altres règims.

I passa en un temps com aquest, en què és ben fàcil conèixer què s’està fent arreu del món, amb idees, actituds i realitzacions exemplars, actuals i, sobretot, gens autoritàries.

Però no. Com sempre, s’actua abans de reflexionar, abans de consultar. Com sempre? No. Això només passa en alguns àmbits. Cosa de prioritats i sensibilitats.

Al menys en això, entrant al segle XXI, la ciutat de Vic es dirigeix decidida cap al segle XIX.


17 - 07 - 2009




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada