Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

i la cultura?


No falten gaires dies perquè s’engegui el Consell de Ciutat de Vic. El formen representants de tota mena d’organismes: partits, sindicats, associacions de veïns, de comerciants, empresarials, gremials, col·legis professionals, entitats cíviques, fundacions, grups socials...

Si hi busquem institucions o col·lectius culturals, només hi trobarem una fundació dedicada a la cultura tradicional i el Patronat d’Estudis Osonecs. Eixamplant molt hi podem afegir el Consell Escolar Municipal i el Centre de Normalització lingüística. I res més. I cap altra entitat vinculada als joves o a l’ensenyament. De vuitanta representants, només quatre vinculats a la cultura. I cap als moviments juvenils.

Algú pot adduir un Consell de Cultura de la ciutat, o un Consell de la Joventut. Malament quan en l’esquema dels polítics un Consell de Ciutat no necessita de l’opinió de la cultura (o la joventut) al costat de tota mena de grups.

El Consell ha de fer arribar a l’Ajuntament l’opinió de la societat de cara a marcar les línies de la política ciutadana i ha de promoure accions per a millorar la qualitat de vida de la ciutat. Si prescindeix de la cultura, de l’ensenyament i dels joves, anem bé. Molt bé. Tindrem (i tenim) la ciutat i la societat que ens mereixem.


20 - 11 - 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada