Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

què és això?



No són els únics, només són dos casos de les potineries dels polítics d’allò cultural.

A onze dies de l’inici del Festival Shakespeare de Mataró, tot programat i emparaulat, el nou regidor de cultura decideix eliminar-lo. “Sortia massa car”, diu, tot i que els pressupostos estaven aprovats i les partides consignades. I ignora compromisos nacionals i internacionals, compromisos amb tots els professionals que hi intervenen, amb la xarxa europea de festivals Shakespeare i, sobretot, amb la construcció cultural d’un país.

L’altre és Surpas, festival de cultura lliure i popular, lluny d’estereotips i mercantilismes, que se celebra/va a Portbou demostrant que una altra mena de festivals era possible. Ara el CoNCA els reclama la devolució de 6.900 € de la subvenció del 2010, a causa de la retirada d’una ajuda del Ministerio, i l’ajuntament de Portbou els ha retirat la seva. Festival fet (rebaixant al 50% els catxets), diners gastats i ara: a tornar-los!

Qui hi ha al capdavant de les polítiques culturals? La ignorància, la ceguesa, la prepotència i la burocràcia passen per sobre la raó, la justícia i la cultura. La ineptitud dels “polítics” mata l’esforç i la vitalitat dels qui creuen en la cultura i la construeixen amb esforç altruista. Anem bé.


22 - 07 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada