Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

ubi sunt?



No fa pas tant de temps que Segimon Serrallonga proposà l’emblema de la Universitat de Vic: "Esmerçar la vida al servei de la ciència i la comunitat", un vers de Lucà, juntament amb la “A” de Carlemany, el creador de l’Europa Occidental i dels conceptes culturals i identitaris que la sostenen.

Un emblema que és reflex de la idea essencial de la Universitat des dels seus inicis: Un centre dinàmic i actiu de cultura, ensenyament, ciència i humanisme, arrelat a la societat i capdavanter en les seves inquietuds i avenços; un centre, per tant, amb un compromís total amb el saber i l’humanisme com a fonament de la societat i amb una absoluta voluntat de servei públic.

A més, l’emblema suposa un compromís personal amb aquests ideals; radical, lluny de servilismes econòmics, partidistes o d’altres interessos. “Esmerçar la vida”, diu.

Vist el que passa, i per respecte a alguna cosa que està molt per sobre de tots ells, convindria que els que es perfilen com a nous regents de la Universitat de Vic canviessin l’emblema. La hipocresia de conservar-lo seria massa sarcasme. Qualsevol publicista, assessor de imatge o expert en autoajuda els en pot donar un de més adequat: vistós, enganyador i ben buit, com un anunci o un simple eslògan de partit polític.


18 - 06 - 2010


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada