Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

presència i absències


No passa sovint que una obra excel·lent feta des del silenci aconsegueixi un reconeixement de la transcendència del que ha obtingut l’obra de Joan Furriols en la gran exposició antològica del Centre d’Art Tecla Sala.

Però res no és per atzar. Això ha estat possible gràcies a un seguit d’actuacions que des de l’àmbit públic o privat i des de fa anys han dut a terme persones i entitats concretes. Sobretot, les dues exposicions organitzades des de l’Ajuntament de Vic (amb Lluís Solà i Armand Quintana al davant) o les tres produïdes per l’Associació per a les Arts Contemporànies; totes elles fetes possible geràcies a les col·laboracions d’entitats privades comarcals i de la Generalitat.

Malgrat els alts i baixos de les polítiques culturals, és la voluntat de la societat civil el que ha permès arribar fins aquí. Lògica, doncs, la presència de persones i personalitats de la comarca en la inauguració, a títol personal o institucional.

Només una mancança: la migrada representació de l’Ajuntament de Vic en un acte tan important també simbòlicament. S’adduiran altres compromisos i que era una qüestió de prioritats. D’aquí ve la queixa: de les prioritats d’un Ajuntament que diu tenir en la cultura i els seus creadors un dels actius més importants.


12 - 02 - 2010



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada