Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

o sí?


No s’entén l’afany dels polítics de canviar el que han fet els seus predecessors, si eren d’un altre partit, encara que funcioni i hi hagi consens públic que canviar-ho és espatllar-ho.

No s’entén que quan tothom es felicitava per haver aconseguit uns organismes culturals independents de les estructures polítiques, ràpidament es vulgui tornar enrere.

No s’entén que quan tots els agents culturals, de diferents ideologies estaments i condicions, diuen als polítics que s’equivoquen, aquests estiguin convençuts que només ells tenen la raó, contra tots.

No s’entén que el polític vegi la defensa d’uns organismes públics eficaços i de provada rendibilitat cultural, com una defensa de prerrogatives gremials.

No s’entén que els polítics que es diuen més nacionalistes posin en perill l’ànima i l’essència de l’organisme que ha fet que la literatura catalana s’hagi promocionat com mai a dins del país i que sigui coneguda i valorada com mai arreu del món

No s’entén que rere l’excusa de la crisi econòmica es vulgui imposar una remodelació que afecta de ple la independència dels agents culturals, les estructures de la política cultural, el poder.

(Parlo de la Institució de les Lletres Catalanes, del Consell de Cultura, etc.)

O potser sí que s’entén.


17 - 06 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada