Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

ni educar ni ensenyar (6)



No hi ha empresa o institució que no procuri ser el màxim d’eficient, que no s’esmerci a treure el màxim rendiment dels seus actius, que no vagi adoptant tot allò que li procura guanys, prestigi o eficàcia. No hi ha cap entitat que conscientment es gestioni de la manera més perjudicial i negativa per la seva tasca i els seus resultats.

Bé, sí. N’hi ha una: El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

I cada any en aquestes dates això es fa palpable i és viscut amb angoixa, ràbia i impotència en un gran nombre de Centres d’Ensenyament.

Ara que es van coneixent els destins dels professors pel curs vinent i les possibilitats de molts d’ells de continuar al lloc on han treballat els darrers anys, molts Centres veuen perillar la continuïtat dels seus equips, d’una feina i d’uns projectes. Cada any la Generalitat desmunta equips humans compactes i coherents que han donat mostra d’un treball eficaç i positiu. I ho fa contra la pedagogia, la qualitat, el prestigi dels Centres i  l’estabilitat laboral. Les raons són d’un legalisme i corporativisme absurds que passen per davant de la pedagogia, de la qualitat d’ensenyament i de qualsevol projecte pedagògic; tot anorreat per la ceguesa de la irracional política del Departament.


05 - 06 - 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada