Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

pel mal camí


No sé com, però la majoria d’activitats individuals i col·lectives s’han convertit en una cursa o un campionat on no interessa res més que qui guanya. En literatura, cinema o música es parla tan sols de qui ven més; i fins en actes participatius com els castellers, les falles o engalanar carrers per la festa major, ja només interessa qui és el vencedor. Queden poquíssimes activitats que no s’hagin convertit en competició.

Ara no es tracta de fer les coses perquè sí, per passar-s’ho bé, sinó de fer-les per guanyar. L’objectiu ja no és fer sinó guanyar; ni tan sols és el reconeixement social o dels nostres, només la victòria. I encara més: en aquesta cursa absurda ser el primer es confon amb ser el qui té més qualitat.

Una causa de tot això han estat sobretot els mitjans de comunicació, que en la competició han trobat una manera fàcil i estereotipada de parlar de qualsevol esdeveniment sense haver-ne de parlar de debò, a fons i amb idees.

El resultat és la justificació i la legitimació d’una societat competitiva i la tònica de fer no allò que cal fer o el que es tenen ganes de fer, sinó allò que pot portar al primer lloc.

Estic fugint d’estudi. De fet, volia parlar de l’osonenc de l’any, ara que ja ha passat. Però haurà de ser un altre dia.


04 - 06 - 2010


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada