Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

negre (2)



No voldria deixar gaire caps per lligar en el comentari de les paraules d’Isona Passola. Per això hi faré algunes puntualitzacions:

És clar que necessitem produccions populars i massives, i com més millor; però també necessitem, amb la mateixa urgència i intensitat, produccions capdavanteres, arriscades, que explorin més enllà dels llocs comuns del gènere. Seran minoritàries, sí; però és la punta de llança que permet que la resta existeixi i avanci; de la mateixa manera que el coixí de les produccions més habituals (i adotzenades, si cal) permet i necessita les propostes més radicals. Si falla un dels dos elements, el sistema se’n va en orris.

Passola afirma que “la Nouvelle Vague va ser un fracàs”. Una afirmació que qualsevol crític o historiador del cinema pot rebatre fàcilment. Truffaut, Godard, Chabrol, Rohmer, un fracàs? Un fracàs el moviment que revoluciona els conceptes cinematogràfics? Un fracàs un moviment que s’alia i es fa còmplice dels moviments artístics, socials i polítics del seu temps i canvia amb ells la societat?

Potser Passola troba avorrits aquests films; també hi ha gent que troba avorrits T. Mann, S. Beckett, H. Pinter, T. Ando, Rothko, Tarkovski, o Cage. I sense ells el món i nosaltres seríem realment diferents.


25 - 03 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada