Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

ACVIC


No sempre és fàcil que els projectes arribin a port. Per molt que els estaments implicats tinguin el mateix objectiu i la voluntat d’assolir-lo, sovint apareixen les traves més impensades, que alenteixen, dificulten o impossibiliten el procés.

Per això és una bona notícia l’arrencada definitiva d’ACVIC, el Centre d’Art i Creació Contemporànies de Vic, amb la designació del seu director Artístic. No només per la vida cultural del país, sinó també perquè és el resultat de més de cinc anys de col·laboració entre l’Associació H, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Vic.

Rere aquest projecte hi ha un treball de vint anys de l’Associació H, hi ha un projecte de xarxa de Centres d’Art de la Generalitat i hi ha un projecte en política cultural de Vic.

I, sobretot, rere aquestes institucions hi ha persones concretes, amb nom i cognoms, que han cregut en el projecte i moltes de les quals han anat més enllà de les seves estrictes obligacions professionals per tal d’arribar a aquest final.

És a dir: una realitat social viva i activa, uns estaments públics que la potencien i l’assumeixen i moltes voluntats i esforços individuals. I això és, en definitiva, el que justifica i possibilita projectes com aquest i fa avançar el país.


21 - 05 - 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada