Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

fer per desfer


No escarmentem gens, i ens dediquem a imposar allò que, ara i a nosaltres, ens sembla bo, bell i necessari. I sovint per fer-ho eliminem tot allò que nosaltres, ara i aquí, creiem que podem eliminar.

I no tenim present com lamentem el que van fer els nostres avantpassats. Per exemple, que es cremés mobiliari del XVIII per posar-ne un d’adotzenat, que s’enderroqués un bell edifici modernista per construir-ne un de gust dubtós, que es canviés un jardí barroc o noucentista per una superfície de gespa, que se substituís una preciosa botiga per una sense cap personalitat, que es posés aquella horrible estàtua que ara volem treure, que es fes una plaça d’una determinada manera, que es canviés una talla romànica per un sant de guix, o que pergamins de llibres únics del XII servissin més tard per enquadernar llibres qualssevol.

Lamentant tot això, realment ens estem queixant que temps enrere uns altres actuessin de la mateixa manera que ara ho fem nosaltres.

Parlem d’arquitectura, d’urbanisme, de paisatgisme, de decoració, d’economia, d’indústria...

Quantes coses canviarien si abans de prendre una decisió penséssim com ho poden lamentar els qui vinguin després tal com lamentem nosaltres tantes actuacions d’abans que ara ens semblen irracionals!


14 - 08 - 2009


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada