Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

de Joan Solà i Laura Borràs


No pretenem entendre-ho tot, però voldríem veure clares algunes coses elementals; i no hi ha manera. El cinisme i el despropòsit , per exemple, es van fer ben patents en l’acte de lliurament del Premi d’Honor a Joan Solà.

La glossa de Solà la va fer Laura Borràs, professora de la Universitat Oberta de Catalunya, intel·lectual reconeguda arreu i una dels grans responsables del prestigi i el renom internacional que ha aconseguit la UOC; universitat que  justament fa poques setmanes l’ha acomiadada sense cap explicació i sense ni respondre les protestes de centenars dels professors més prestigiosos de les universitats de tot el món. Segurament, entre el públic que la va felicitar hi havia més d’un càrrec que hauria pogut fer alguna cosa per evitar aquest despropòsit i no ho va fer. Però l’aplaudia.

De la mateixa manera que tota la classe política aplaudí el discurs de Joan Solà i el felicità, mentre que a l’hora de la veritat cap d’ells no li fa cas i les actuacions polítiques van pel cantó oposat a les seves tesis. Doncs, per què l’aplaudien? Que no hi vagin, que no aplaudeixin o que l’escoltin de debò i li facin cas. 

Però sembla inútil demanar que un polític faci cas a un savi. Com a molt, que aplaudeixi a primera fila fent el fariseu. 

19 - 06 - 2009


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada