Cercar en aquest blog

dissabte, 24 de març del 2012

Jordi Domènech


No hi ha gaires aventures poètiques com la de Jordi Domènech. Ens ho confirma la lectura de la seva obra, que acaba d’aparèixer en un volum a la col·lecció “Jardins de Samarcanda”, de Cafè Central i Eumo Editorial.

Els sis llibres que conformen aquesta Obra poètica 1971-2002 mostren un autor altament culte, atent als corrents de pensament i estètica de la modernitat i sensible a aquestes idees i pràctiques, crític amb l’entorn social, polític i cultural, amb una gran autoexigència i sense cap concessió en el seu camí intel·lectual i literari.

Llegir Jordi Domènech avui, a més de ser un regal extraordinari per la raó i els sentits, pot suposar una revisió d’allò que n’hem dit la Modernitat dels darrers trenta anys, un qüestionament del cànon d’aquests corrents a casa nostra, sovint fossilitzat en noms que tenen més de façana i publicitat que no pas d’arrel i veritat.

No és gratuït que dos crítics tan diferents com Sam Abrams i Pere Ballart coincideixin a considerar aquesta obra com una de les fites de la poesia de la segona meitat del segle XX. La bona literatura s’imposa a gustos i a modes quan el lector és sensible, intel·ligent i honest.
Quan un llibre omple, satisfà, ensenya i emociona és un plaer recomanar-lo. I per això ho faig.



 02 - 01 - 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada