Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

ni ensenyar ni educar (11)


No s’aturen als atacs a la llengua i a la cultura; al país. Sembla que el nacionalisme espanyol, animat per l’espectre polític al poder, hagi engegat una mena de batalla final. Com si la consigna fos: “allò que en segles no s’ha aconseguit amb la força, en anys s’aconseguirà amb la llei” (ignorant, o tenint molt clar, que “legal” i “just” no són conceptes sinònims ni coincidents).

I, és clar, l’ensenyament és un dels camps de batalla essencials d’aquesta ofensiva.
A part de tot el que s’ha dit sobre aquest tema, i a part que és una mostra de l’actuació dels polítics, que prenen decisions sense fer cap cas als especialistes (pedagogs, sociòlegs i sociolingüistes, per exemple), hi ha una qüestió de fons que també és molt preocupant.

És preocupant, i greu, que alguns partits utilitzin l’ensenyament per a les seves finalitats. I més encara quan alguns d’aquests partits tenen poder legislatiu i executiu en molts governs. ¿És possible que a un partit que es vol responsable el preocupi tan poc l’ensenyament que hi intervingui en funció de paràmetres i objectius que no hi tenen res a veure, sense importar-li els efectes que provoqui aquesta actuació? Sí. Ho és. És clar que si aquest objectiu és un genocidi cultural, ja res no ens pot estranyar.


09 - 09 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada