Cercar en aquest blog

dissabte, 24 de març del 2012

de soroll i de nous



No acabem amb el Festival Shakespeare. Alguns dels espectacles d’enguany ens porten a consideracions sobre la realitat del món cultural i de l’escena. N’exposo tres:

La companyia “L’instant d’une résonance”, el seu funcionament i el currículum dels seus joves actors ens il·lumina sobre l’estat del teatre català i les seves derives, sobre la realitat dels nostres actors i directors, sobre l’ànima i la il·lusió desaparegudes de col·lectius com el Teatre Lliure, sobre els conceptes de modernitat... Però la companyia “La perla 29” ens ha fet posar esperança en la gent de casa.

L’espectacle de Norah Krief cantant els sonets de Shakespeare fa pensar en Ausiàs March, que no ha tingut mai una potència cultural que el pugui promocionar (al contrari), i en la nostra tradició de música popular, estroncada tantes vegades i tan sovint renegant de la pròpia tradició que impossibilita una operació com aquesta, que beu des de la “chanson” a la samba.

El recital de Xavier Sabata amb Laberintos ingeniosos (dirigit per Xavier Díaz-Latorre) de música anglesa dels segles XVI i XVII, ens ensenya que en una humil ermita de Mataró es pot donar un dels millors recitals de l’estiu, lluny dels oripells dels festivals que es pretenen únics i excel·lents.

Tota una lliçó.


22 - 08 - 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada