Cercar en aquest blog

dissabte, 24 de març del 2012

festivals morts


No falta gaire perquè els mitjans de comunicació (que cada vegada més són satèl·lits de difusió dels serveis de premsa) ens comencin a bombardejar amb anuncis en forma de notícia o reportatge sobre els magnes festivals d’estiu d’un munt de localitats catalanes.

Aquests festivals, tallats gairebé tots amb el mateix patró, volen ser de nivell internacional, i els millors i els més selectes. I per aconseguir-ho acuden a uns grans noms de l’espectacle i a l’excel·lència que troben en un suposat alt nivell donat per una ubicació bonica, un públic de paper couché i uns preus exageradament alts.

Però al capdavall resulta que aquests noms no són els noms dels grans, sinó només grans noms; grans noms, normalment d’artistes gens compromesos, o ja gens compromesos, que dissimulen mediocritats sota un nom i una publicitat enlluernadors i van de festival en festival per aquest circuit d’espectacles allunyat de la realitat i de la cultura viva.

I resulta que els preus desorbitats fan que quan hi actua algun artista viu i de debò, el seu veritable públic no hi pot accedir, i les bones menges van a parar a paladars que volen una altra cosa i no les saben apreciar ni fruir.

I així es va engreixant un absurd món paral·lel que no deixa aflorar el de debò.

27 - 06 - 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada