Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

elogi de J. C.


No és una exposició habitual. És part d’un treball de molts mesos, encara no acabat, que ha implicat tot un barri (o una ciutat) cap a la cohesió, la integració, l’aprenentatge, la memòria i la creació.

Jordi Canudas, després dels grans projectes duts a terme a Barcelona, al Raval en remodelació (1995 - 2005, amb I. Banal) i al Mercat de Sant Antoni abans de les obres (2007 - 2009), ha tornat al barri on va créixer per a realitzar-hi un treball de dimensions artístiques i socials tan grans com les d’aquells, en un treball “en i amb el lloc” que l’ha dut a mobilitzar gent, grups, associacions, escoles, serveis municipals... Un treball ampli i profund, reflexiu i emotiu, que ja ha deixat empremta en el lloc i en els participants.

Cal fer l’elogi d’aquestes persones i col·lectius que des d’àmbits ben diferents treballen amb una voluntat comuna: construir una societat on regnin la bellesa i la veritat i, per tant, la llibertat i la justícia. I l’art ha estat en aquesta lluita des de sempre i per camins ben diferents, camins que avui dia toquen la sociologia, la pedagogia i l’anàlisi o l’acció socials, els temes de treball del Centre ACVic, que acull la iniciativa i l’exposició. Visitar-la és remoure cervell i el cor. I d’això es tracta.


01 07 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada