Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

i ara, què?


No es cosa de críticar el teatre l’Atlàntida. Encara no. Des d’allò més extern, com és l’edifici, fins al model o mostrari de programació que s’ha pogut veure aquests dies, passant pel funcionament, eficaç i amable, i per la resposta del públic, tot indica que s’està en un bon camí.

El que sí que cal, però, és una reflexió més general sobre la política cultural municipal un cop engegada l’Atlàntida. Aquest equipament va suposar la dissolució de l’Imac, l’ens gestor de la política cultural de la ciutat, ara reduït a la mínima expressió. Les raons van ser que l’Atlàntida ja cobria moltes de les seves funcions, però és evident que la política cultural d’una ciutat no es redueix a una programació d’espectacles al teatre/auditori municipal.

Política cultural vol dir dinamització i suport al teixit social, participació, avenços, imaginació... No cal dir gaire res més, sinó remetre a les conclusions del Congrés de Cultura d’Osona de 1996/97 i al Pla d’Acció Cultural que va elaborar la Diputació el 2003.

Després de les glòries i les lloances, és hora que la regidoria de cultura posi les bases necessàries (econòmiques, estructurals i humanes) per acomplir eficaçment la seva feina sota aquelles directrius que ella mateixa va demanar, un cop actualitzades.


07 - 05 - 2010


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada