Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

ni educar ni ensenyar (7)


No. No som independents (encara), és clar. Però tot ha de tenir un començament. Ningú amb dos dits de seny i conviccions democràtiques pot menystenir, ignorar o ridiculitzar un poble que diu el que pensa amb calma i democràticament i reclama que se l’escolti. Té raó qui diu que la independència no és la solució directa a molts problemes; ja ho sabem. Però al menys ens governarem nosaltres, de dret, i serem a Europa i al món sense intermediaris i sense estats anomenats democràtics que posin pals a les rodes als nostres drets com a poble i com a nació.

És cert que la independència no ens solucionarà automàticament res, perquè molts problemes ens vénen de dins. Per exemple, alguns dels que afecten a l’educació.

Una mostra: la Generalitat acaba de decidir una llei que ras i curt determina que la quantitat de les dotacions dels Centres d’Ensenyament Públic dependran de la quantitat d’aprovats que s’hi donin.

Aquest és un barem de qualitat de l’ensenyament? No cal ser gaire lúcid per veure les trafolles o les injustícies i els desequilibris que això comportaria; sobretot sabent que la Generalitat no dóna els recursos suficients per a atendre tots els casos que es donen als Centres.  Però es veu que allà dalt no hi deu haver gaires lúcids.


18 - 12 - 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada