Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

cínics i tramposos


No he parlat gens en públic, i molt poc en privat, sobre el tema que ha posat Vic a la boca de tothom. I no ho he fet perquè en realitat és molt difícil de fer-se’n una opinió simple i d’explicar-la. Si s’ha llegit una mica (textos teòrics i estudis sobre les realitats particulars), si s’han viscut de prop les polítiques nacionals i municipals, si s’hi ha reflexionat, és molt difícil, o impossible, opinar i fer valoracions simples, de les que amb quatre frases ja ho tenen tot dit. Això només és per als pamflets i els eslògans, que ja sabem que difícilment poden ser certs del tot.

Per això fa por veure que polítics, periodistes, opinadors i gent de tota mena parlen i parlen, amb l’autoritat que els dóna el seu càrrec o el mitjà que els acull, amb un discurs que està molt lluny del coneixement de la realitat, i que obeeix sobretot a interessos personals o de grup, independentment de quina sigui la qüestió.

I m’espanto encara més quan en temes tan delicats els periodistes persisteixen en el costum pervers de donar veu a qualsevol persona i posar aquesta opinió a la mateixa altura de la de les persones que realment saben de què parlen. Amb l’excusa de l’objectivitat es fa un periodisme tendenciós i perniciós i, anava a dir, feixistitzant.


29 - 01 - 2010



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada