Cercar en aquest blog

dissabte, 24 de març del 2012

Ai la torratxa!


No vaig escriure’n res quan per l’abril es va obrir el “centre social autogestionat” La Torratxa. Que una colla de joves actius, amb idees i organització aconsegueixin activar i gestionar un espai com aquest, és un dels avenços importants en aquesta cada vegada més ciutat del sants. Alguns vam recordar que aquest era un dels objectius de l’”Assemblea de joves de Vic” incentivada per Bernat Bauzà quan ell era regidor de joventut del primer ajuntament democràtic i nosaltres érem joves.

Hi he estat algunes vegades, i (amb reserves, com sempre) és de les poques iniciatives d’aquesta ciutat que donen esperança.

Ara es veu que des de diferents fronts sembla haver-hi una ofensiva per tal de tancar el centre o dificultar-li la vida. S’hi objecten qüestions legals de l’edifici i el seu ús, que curiosament no hi eren quan l’ocupava una associació castellera; hi ha qui diu que alguns bars de la ciutat també voldrien veure’l tancat, i encara més coses. En definitiva: que fa nosa. O por.

Resulta que l’administració pública, que té el deure de facilitar espais com aquest, hi posa traves i no ofereix solucions. I és trist (i il·lustratiu) recordar que alguns dels membres del consistori actual fa uns trenta anys estaven treballant per un centre així.



13 - 06 - 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada