Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

més de derives


No estan aïllades del concepte de deriva de què parlava algunes de les reaccions davant de la constitució de la Conselleria de Cultura.

Fa algunes legislatures que la sensació és que als partits no els ha interessat aquesta conselleria; que per un motiu o altre (fàcils de deduir) no hi han cregut.

També és ben cert que a la majoria d’agents culturals no els enllamineix un càrrec polític, més aviat els fa nosa; coneixen quin és el seu paper, i la seva llibertat.

Els escarafalls del PSC davant la incorporació de militants seus a la Conselleria no poden fer oblidar una pregunta: Per què aquest partit no va configurar una conselleria semblant si tenia els homes?

(I ja és ben curiós que una coalició de dretes es mostri més oberta d’horitzons que un partit d’esquerres, que en més d’una ocasió ha posat els interessos del partit per davant dels de la cultura.)

Però segurament la qüestió en què cal pensar és per què en tots aquests anys de Generalitat no s’ha aconseguit establir una política continuada clara i eficaç de defensa, estímul i promoció de la cultura catalana, que és un dels actius més forts que té el país; per què tants partits al govern no hi han apostat a fons.

Una explicació? Creure en la cultura o no; voler construir un país o no.


28 - 01 - 2011



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada