Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

sense xarxa


No es representarà més de dues o tres vegades, i és un espectacle que mereix ser conegut i gaudit per molts més espectadors. Serà un esforç (personal, intel·lectual, econòmic) poc rendibilitzat, malaguanyat; i serà la possibilitat estroncada d’oferir al gran públic una peça teatral i musical de gran sensibilitat i valor artístic.

És una obra que podria aguantar-se unes quantes setmanes en alguna sala de Barcelona i fer una bona gira pel país. Però només se’n faran tres o quatre representacions.

Es tracta de Mozart, de CorCia Teatre i la Coral Regina, que s’ha vist aquests dies a Torelló i a Vic. I el mateix es pot dir de moltes obres de companyies professionals o semiprofessionals; obres interessants i amb qualitat que no aconseguiran sortir d’un circuit d’actuacions local.

Catalunya té una vitalitat teatral altíssima i amb una gran qualitat, però paradoxalment no s’ha establert un circuit que permeti divulgar aquesta creativitat. Tenim teatres, sí, i companyies, però desconnectats.

Hi va havent circuits per a la música, s’ha treballat en la projecció a l’exterior, però manca un circuit eficaç de teatre dins del país que permeti fer realitat la idea que el teatre està al servei de tots, i que tothom té dret a conèixer allò que s’ho val.


21 - 10 - 2011


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada