Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

la mort d'un poeta


No podem sostreure’ns a la mort, ho sabem. Malgrat tot, quan entra a casa, trucant o sense avisar, el daltabaix és sempre absolut; sempre com si fos el primer, com si fos l’únic. Perquè és el primer, i és l’únic.

Fa uns dies el poeta valencià Salvador Iborra va ser assassinat, en una baralla, sembla ser per evitar un robatori. Trenta-dos anys i tres llibres de poemes; el darrer, Els cossos oblidats, premi Jaume Bru i Vidal, publicat el 2009 i elogiat per la crítica, sobretot pel llenguatge poètic molt narratiu, la barreja d’alta cultura i cultura popular i una visió del món dominada per l’abandó i la desolació.

La mort d’un jove és una pèrdua incalculable, cert. Tot un potencial de fecunditats irremissiblement anul·lat. Desapareixen del món una munió de mons, possibilitats ingents de tota mena d’accions, idees, realitzacions; tot allò que una vida plena hauria pogut oferir.

Hem vist com en tots els comentaris sobre aquest fet la paraula “poeta” prenia un èmfasi especial, com si la mort d’un poeta ens privés encara de més mons, com si fos una pèrdua més gran, com si ens haguessin pres part del nostre futur més personal.

Hem pogut veure que, malgrat el daltabaix, encara hi ha confiança i esperança en la poesia; encara hi ha qui hi creu.


07 - 10 - 2011




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada