Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

(re)talls a la cultura


No fa gaire, en aquest país les polítiques culturals (tant municipals com nacionals) anaven dirigides, entre altres objectius, a la consolidació i ampliació de les infraestructures ja existents, a la creació d’un mapa cultural equilibrat, complet i ajustat tant a les necessitats reals com a un projecte en construcció, i a la quimera de la “creació de nous públics”.

En ben poc temps hem vist com aquesta direcció ha canviat radicalment. És fàcil dir que amb l’excusa de la crisi tot s’ha capgiratlíques﷽﷽﷽﷽omesos aquest era un pa, però també és cert que, acceptada la reducció de pressupostos i recursos, és imperatiu no deixar perdre cap dels objectius que s’havien proposat ni cap dels avenços realitzats.

I no queda gaire clar que aquesta sigui la direcció que s’està prenent. Tal com es projecten els canvis és evident que es recularan posicions en molts d’aquests objectius. No només perquè en certs aspectes no avançar és recular, sinó perquè hi ha previstes actuacions que perjudicaran molt tot allò aconseguit.

Quan es pugui reprendre la normalitat i ens adonem que s’ha perdut la feina d’aquests darrers anys, serà fàcil donar la culpa a les retallades. I caldrà dir i recordar que la culpa no haurà estat de les necessàries retallades, sinó de la manera com s’hauran fet.


30 - 12 - 2011






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada