Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

peus de fang


No he recuperat l’entrevista, i no tinc la cita exacta. Era un jove català, de menys de trenta anys, que està triomfant als USA em sembla que en el cinema. Hi afirmava, entre estorat i decebut, que tots els referents i ídols que havia anat tenint al llarg dels anys, anaven esdevenint no-res, que s’adonava progressivament de la seva buidor i fatuïtat i que en aquest aspecte es trobava desemparat.

Deu ser cert, i és ben tràgic,  però era ben previsible.

D’uns anys ençà moltes generacions s‘han format amb referents dictats al ritme de les modes, al ritme de les grans multinacionals. Referents no només en allò que malauradament hem assumit que ateny directament al consum (gustos musicals, cinematogràfics, artístics...) sinó també en aspectes que podrien semblar allunyats del mercat, de la publicitat i de la indústria, com són els valors, les ideologies o l’ètica, que també els hi hem lligats.

Ja sabem que la moda és el que passa més aviat de moda i més aviat desapareix del món, que allò “modern” resulta ser el menys modern de tot. I sabem que per construir una persona i una cultura calen altres tipus de materials. Ho sabem, però sembla que no, i hi fem ulls clucs. I no sabem on ens portarà aquesta dinàmica (o sí, però no ho volem veure).


16 - 12 - 2011


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada