Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

un "sí" menor


No gens sovint (o mai) un lloc com Vic pot acollir un concert de la categoria de la Missa ens si menor de Bach que va tenir lloc a l’Atlàntida fa pocs dies. Molta gent en va fruir, però també molta se’n va deixar perdre l’oportunitat.

Per desconeixement, per falta d’hàbit o per altres raons, un públic potencial no hi era; i també per la falsa creença que “això no és per a mi”.

Sembla com si una barrera privés l’accés de gent nova a qualsevol art o corrent estètic; com si ningú no fos capaç d’entrar en un nou àmbit. Cada vegada la gent és més impermeable, més tancada en els seus hàbits i, segurament, més pobre.

Sovint, quan algú entra en un àmbit nou la reacció és de sorpresa agradable (“No m’ho esperava”, “ho hagués sabut abans…”), però l’entorn no facilita fer el pas.

Prejudicis, falta d’atenció i d’intenció pedagògica dels mitjans de comunicació, mandra intel·lectual, l’efecte narcotitzant del cinema i la televisió… Tot ajuda a la immobilitat i la manca de curiositat.

Tornem a Bach: Componia també per emocionar. I cap humà viu no és aliè a les emocions. Cal cultivar-les per a fruir-ne i eixamplar-les (d’això vivim), i és ben trist que bona part dels ciutadans es privin voluntàriament de viure emocions noves i profundes com aquestes.


02 - 12 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada