Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

JZZ VC


No va ser perquè sí que als concerts del festival de Jazz de Vic hi hagués espectadors vinguts de Barcelona, de Girona, d’Olot, de Manresa i segurament d’altres localitats, ni que d’alguns concerts en sortissin crítiques, ben elogioses, a la premsa nacional.

Són tretze edicions que, des d’un inici modest i a remolc d’altres festivals, passant per diferents orientacions, l’han dut a perfilar-se com un festival de referència del jazz contemporani a Catalunya; simplement, un festival nacional de qualitat.

En la seva història hi ha etapes ben dures, de dubtes i d’abandó per part de polítics i governants, i hi ha molta tenacitat i molts sacrificis per part dels organitzadors.

Sovint el polític té la mira curta i no acaba d’entendre les raons per donar suport a una iniciativa que pot considerar “minoritària” i impròpia d’una ciutat petita o mitjana. Això és provincianisme, poca ambició i poca visió.

Per més minoritària (o minoritzada) que sigui, la qualitat, amb bona gestió, omple teatres. I justament les ciutats petites i mitjanes tenen el seu futur en aquestes especialitzacions, que són la manera de tenir un lloc al mapa.

La línia, doncs, deu ser que polítics i gestors ajudin més el festival i que els organitzadors continuïn en aquest camí.


03 - 06 - 2011



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada