Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

no, gràcies


No hi ha dubte que l’entestament del Consell Comarcal a voler un aeroport i la decisió d’ubicar-lo als camps de Mont-rodon són les decisions més radicalment negatives que s’han pres en molts anys. Les raons en contra són moltes, i els arguments afecten tots els àmbits: l’economia, la salut, l’ecologia, el desenvolupament... Ja van sortint tècnics sensats a explicar-ho bé.

Es defensa la idea en nom de la modernitat, i res més lluny de la veritat: la proposta respon a un model de desenvolupament ja caduc.

L’aeroport, infraestructura al servei d’una minoria que no posarà el peu a Osona, peça definitiva per a la vallesització de la comarca, la convertiria en l’últim exemple de la manera antiga de pensar el creixement i la renovació econòmica i social del territori. Seria l’inici d’un camí irreversible hipotecador i deturador del progrés i l’evolució.

La modernització passa per explotar les característiques pròpies del lloc i fer-les generadores de riquesa, sobretot en el sector primari, i no per destruir aquests recursos naturals i humans.

Ni consulta ni debat. Contra les planificacions globals. Només presses i pensar a curt termini. D’això se’n diu irresponsabilitat.

Esperem que Taradell i la comarca tinguin més seny que el Consell Comarcal.


13 - 03 - 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada