Cercar en aquest blog

dissabte, 24 de març del 2012

deixem-ho córrer


No voldria parlar del mercat medieval. Ja ho vaig fer l’any passat, i tampoc no tinc ganes d’argumentar i opinar contra una visió que s’erigeix en única, que només veu i deixa veure una cara de la realitat, la que interessa a un sector molt concret de la població i a un determinat model de ciutat i que, davant dels triomfalismes expressats en xifres de negoci immediat i de visitants, escombra qualsevol raó que els faria deturar-se i pensar, per assenyada que pogués ser.

No voldria haver de repetir tots els inconvenients i aspectes negatius d’aquesta fira; que en té, encara que no es vulguin veure o es vulguin amagar. Inconvenients a curt i sobretot a llarg termini; efectes negatius sobre la ciutat, la seva imatge, la seva projecció, el seu desenvolupament, el seu futur. Aquests dies ha estat tema de conversa recorrent. I no he trobat ningú que trobi tan positiu, bo i agradable tot aquest sagramental (és clar que cadascú parla amb qui parla).

No en voldria parlar perquè en aquesta qüestió, com en d’altres, som molts aquells a qui el realisme ens ha dut al pessimisme, al desencís i a l’abandó. I crec, profundament i amb coneixement de causa, que ja cap acció no val la pena, que no serveix per a res, i que l’únic recurs és exiliar-se.


 12 - 12 - 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada