Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

manolo gómez


No se’l troba a les llistes habituals d’artistes del país ni de la comarca, no li és fàcil exposar a sales comercials o institucionals. I Manolo Gómez és un dels artistes més purs, intensos i interessants de per aquí, al costat de Furriols, Vernis o Ricart.

Des de la seva humilitat, la seva fe, el seu treball i el seu talent, dedicat absolutament a l’art amb l’ajuda impagable de la seva companya Fermina, s’ha anat bastint una obra coherent i rigorosa, lluny dels camins més comuns dels artistes contemporanis però ben arrelat en les estètiques, tècniques i conceptes del nostre temps.

Manolo Gómez ha explorat unes tècniques elementals i artesanals, amb uns processos manuals meticulosos i exhaustius, de les quals s’ha apropiat i a qui ha fet parlar i significar d’una altra manera: El paper doblegat, el fum i el foc, la fotografia, la impressió digital, la ratlla, el punt o la repetició, a les seves mans esdevenen eines potents d’uns resultats brillants.

Venerem artistes d’altre temps que per dedicar-se a l’art van renunciar a gairebé tot sense rebre’n cap compensació, artistes purs, amb convenciment. I no sabem veure’ls quan els tenim a la vora. No en sabem, o no podem perquè les circumstàncies ens ho dificulten.
Hauríem d’aprendre a mirar.


13 - 01 - 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada