Cercar en aquest blog

dissabte, 24 de març del 2012

ni ensenyar ni educar (3)


No surten els comptes. No poden sortir. En cinquanta hores de classe cal explicar i fer viure als alumnes de primer de batxillerat tota la literatura catalana.

Ja poden anar fent equilibris, que els números no surten. Bé hi ha més de quinze o vint autors que demanen un parell d’hores de dedicació (entre explicacions, lectures, comentaris...); n’hi ha un gran nombre als quals cal conèixer i cal entrar en la seva obra; cal introduir els períodes històrics i els corrents estètics universals i catalans; cal dedicar sessions a la pràctica de la lectura, a l’orientació en la realització de treballs; cal parar esment especial als autors lligats al territori; cal dedicar hores als llibres de lectura obligatòria; a incentivar la lectura, a activitats paral·leles (sortides, conferències, visites d’autors...); cal dedicar temps als autors contemporanis, a viure la literatura; cal aprofitar esdeveniments circumstancials per fer excursos...

Facin números: no poden sortir de cap manera. (I sense comptar els baixos nivells de llengua dels alumnes!)

Això sí: La Generalitat voldrà que aquests alumnes sàpiguen la història de la literatura catalana, visquin la literatura, estimin la lectura i estiguin motivats.

Que bonic que és ensenyar en aquest país!


31 - 10 - 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada