Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

ni educar ni ensenyar (5)


No volen una població escolaritzada? No volen una població culturitzada? No volen una població educada en el valor de la cultura? Sembla que no. No volen la cultura i l’educació a l’abast de tothom? Sembla que tampoc.

Qui és que no ho vol? Doncs sembla que la Conselleria d’Educació de la Generalitat.

A cada discurs dels polítics hem sentit l’afirmació que l’educació és una de les grans prioritats del Govern i que s’hi invertirà més que mai. Però la realitat està manifestant que les actuacions de la Conselleria van encaminades en direcció contrària.

Fa bé la gent de l'I. E. Jaume Callís de preparar-se per lluitar contra la supressió dels estudis de nocturn; s’estan desmantellant a tot el país, negligint un dels drets més elementals del treballador: el de poder cursar estudis (una de les incontestables revindicacions del moviment obrer des dels seus inicis) prescindint de la lògica de la pedagogia i de l’experiència, que en aquests nivells aconsellen l’ensenyament presencial.

Però no és només això. Les actuacions presents i la planificació per al curs vinent (contractació de professorat, implantació de nous estudis...) contradiuen frontalment les grans paraules de la Conselleria. Les víctimes? la societat educativa i, al capdavall, tota la societat.


08 - 05 - 2009


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada