Cercar en aquest blog

diumenge, 25 de març del 2012

derives


No només hi ha un Mestres Quadreny en la nostra cultura. A la darrera columna lamentava que una obra i una persona tan importants com les seves siguin tan poc conegudes i reconegudes. Dient que el nostre sistema cultural està en deriva, deia que no està articulat, que pateix una gran manca de coneixement i de confiança per part de tots els seus components, que sovint no forma part del nostre imaginari, ni personal ni col·lectiu, que els referents més immediats solen ser d’altres cultures, que no hi ha memòria ni de llarg ni de curt temps, que no hi ha consciència de tradició, de pertanyença... Que progressivament va deixant de ser allò que s’entén per cultura.

Però, és clar, aquesta qüestió no ateny només, ni sobretot, a una política cultural. La base d’una cultura és la gent, la població. I això no és tan abstracte com pugui semblar. Hi ha uns agents fonamentals: Periodistes i mitjans de comunicació especialitzats i generalistes, ensenyants, pares, universitats, creadors, crítics, editors, programadors, agents culturals, aparells intel·lectuals...

Aquí hi ha les peces que fallen. Per desconeixement, per negligència, pel trencament sagnant del 39, per fagocitacions i imperialismes, per inconsciència... I això qui ho arregla? I com?


14 - 01 - 2011


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada