Cercar en aquest blog

dimecres, 18 d’octubre del 2017

Rosanes - Aumatell


No escriu res des de fa anys –diu−; apartat i silenciós, pràcticament no fa vida pública i no obstant la seva obra continua present en el món literari i editorial i es manté com a referent per un nombre cada vegada més gran de poetes i lectors.

La presència constant de Pep Rosanes-Creus no és deguda només a la seva obra (massa obres magnífiques estan ben oblidades), sinó també, i molt, a la tasca del crític i editor Jesús Aumatell (d’Emboscall editorial), que de fa un grapat d’anys es dedica a estudiar-lo i a divulgar-lo.

Després d’editar la seva obra publicada (Cants inespirituals, 2014) i una àmplia antologia bilingüe català-castellà (Cuerpo ausente, 2015), Aumatell acaba d’editar Trempar la veu. Obra prèvia 1973-1981, on aplega l’obra de Rosanes d’abans de la seva entrada al món editorial normalitzat. Textos juvenils inèdits o publicats esparsament.

Més de quatre-centes pàgines que marquen el camí cap a la seva poètica tan compacta i singular. Com assenyala i explica el pròleg de Víctor Obiols, més que un llibre de joventut és un llibre de definició d’una maduresa.

Però tan interessant com els llibres és l’associació del poeta i el crític editor,
que exemplifica la recíproca fecunditat de la tasca i la funció d’aquests agents culturals.

publicat el 29 de juliol de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada