Cercar en aquest blog

dimecres, 18 d’octubre del 2017

Esfosa i els símptomes


No sembla que hagin de passar els temps aquests en què “parlar d’arbres és un crim”, com deia Brecht. Però, precisament perquè sempre tornen, cal parlar. Cal parlar −i per què no d’arbres?− quan la paraula porta llum −o veritat− a aquests temps, quan la paraula va més enllà d’ella mateixa. Cal parlar, i cal fer música, i cal ballar, i pintar... Cal crear bellesa, perquè la bellesa, quan ho és i és certa, també subverteix els ordres d’aquest món que sembla que no ens deixi parlar d’arbres.

No fa gaires anys era comú que artistes i creadors es posessin al costat de les causes que els semblaven justes i que, de maneres diferents, treballessin per a elles amb el seu art.

D’un temps ençà semblava haver crescut un distanciament entre bona part dels moviments artístics i els socials. Afortunadament, aquestes darreres setmanes ens han mostrat el contrari: poetes, músics i artistes han acompanyat l’acampada d’Esfosa, han dit on eren i amb qui. Parlant d’arbres o d’idees.

Ara bé, també s’observa un altre símptoma: Fa uns dissabtes, al mercat de Vic, mentre la parada que demana solidaritat per Esfosa és pràcticament buida, la gent s’acumulava a la que demanava suport a mantenir l’estructura actual de l’Associació Sant Tomàs. Símptoma de què?

publicat l'1 de juliol de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada