Cercar en aquest blog

dimecres, 18 d’octubre del 2017

gestió privada? pública?


No queda clar el redactat de les opcions posades a votació en la consulta sobre el model de gestió del Teatre L’Atlàntida i l’Escola de Música de Vic.

A les butlletes les opcions són: 1. “Fundació sense ànim de lucre, gestió privada” i 2. “Organisme autònom sense ànim de lucre, gestió pública”, i es relaciona l’opció 1 amb l’actual model i la 2 amb un possible model futur.

El complex el gestiona actualment una “Fundació sense ànim de lucre”, però no es tracta, ni molt menys, d’una gestió privada, ja que la Fundació és presidida per l’alcalde/ssa de la ciutat, els càrrecs recauen en regidors de l’Ajuntament i com a vocals hi ha un regidor de l’oposició, un alcalde en representació dels municipis de la comarca i representants del món de la cultura i la gestió cultural, que hi són de manera altruista.

Les actuacions i gestions de la Fundació són públiques i auditades, i publicades a la seva web (http://latlantidavic.cat/qui-som/fundacio/).

Equiparar això a una gestió privada (com podria ser la d’ajuntaments que cedeixen els teatres a productores, que els utilitzen com a plataformes pròpies) és, com a mínim un error que porta a confusió.

(Ah! I tampoc no entenc com el nom del teatre, que és “L’Atlàntida”, hi apareix com a “Atlàntida”.)

publicat el 10 de juny de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada