Cercar en aquest blog

dimecres, 18 d’octubre del 2017

del disseny a osona


No calen gaires mirades per adonar-se que l’exposició “Abans i ara. Del grafisme al disseny gràfic a Osona”, que es pot veure en cinc espais de Vic, és important, que ofereix un repàs metòdic i ampli per la història del disseny a Osona en totes les seves manifestacions.

Però potser no és prou evident tot el que hi ha darrere: la feina de recol·lecció que ha suposat, no només del material històric en arxius i col·leccions, sinó també el pràcticament exhaustiu inventari dels professionals actualment actius.

I la tria dels materials exposats, que parlen per ells mateixos i que en conjunt filen una història que ho és alhora d’un art, d’una indústria i d’unes estètiques.

Cal agrair tot això al dissenyador Anton Granero −un dels pioners del disseny contemporani a la comarca− i a l’Escola d’Art de Vic.

L’exposició és el germen d’una història que cal fixar i escriure, un primer i importantíssim pas que no pot desaparèixer amb l’exposició. És del tot necessari que se n’editi un catàleg complert.

La ciutat no es pot permetre el luxe de dilapidar tanta feina ben feta, d’ignorar un esforç tan gran i un resultat tan reeixit. Té el deure cultural i moral de preservar i fixar aquest fragment d’història.

Però sembla que no es farà. I un dia ho lamentarem.


Publicat el 20 de maig de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada