Cercar en aquest blog

dimecres, 18 d’octubre del 2017

On és la cultura?


No és només el títol d’aquesta columna. Aquests dies l’etiqueta #OnÉsLaCultura acompanya una colla d’articles, comentaris, piulades i notes en relació a la progressiva desaparició de la cultura en les programacions de la ràdio i la televisió públiques.

No cal justificar que en aquest país les emissores públiques han de mimar i potenciar aquests continguts, i més quan ja hi ha emissores privades que cobreixen les necessitats més generalistes d’entreteniment i oci.

No reproduiré els sòlids arguments de persones com Isabel Sucunza, Bernat Ruiz Domènech, Núria Punsoda, Sebastià Bennasar o Bernat de Déu, ni les seves contrarèpliques desemmascaradores a la resposta del Director General de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Voldria fer només dues recomanacions:

Una: que llegeixin aquests articles. Es poden trobar amb una fàcil recerca a les xarxes (o al blog First Swimming lesson, a Nació Digital o a Núvol.com).

Dues: que reflexionin sobre l’actitud de Saül Gordillo, Director General de la Corporació, que no accepta cap crítica ni obre cap diàleg, inventant malabarismes per a justificar la seva opció. Reflexionem sobre quin concepte té de Cultura el cap dels mitjans de comunicació a Catalunya i quin tracte li dóna en la seva comesa.

publicat el 9 de setembre de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada