Cercar en aquest blog

dimecres, 18 d’octubre del 2017

Buscant Andreu Febrer


No hi deu haver cap raó concreta, sinó la desídia o simplement no haver-hi pensat (que ja són una bona explicació). El fet és que qui enfili per la part alta el carrer de Sant Miquel dels Sants de Vic (abans, “carrer de Sant Hipòlit”) enlloc no trobarà cap referència que allà mateix hi nasqué i visqué Andreu Febrer.
 
A moltes façanes de Vic hi ha prou records de personatges relacionats amb aquells llocs (Balmes, Martí Genís, Serra i Moret, M. Àngels Anglada...), però l’oblit lapidari plana sobre Andreu Febrer, poeta renovador, primer traductor de la Commedia de Dante a una llengua vulgar i conservant-ne metre i rima, i ambaixador dels reis, un dels vigatans més il·lustres i universals.

Dins de “Vic Capital de la Cultura Catalana” es va començar a confegir un “mapa literari” de la ciutat. Ara la tasca seria traslladar-lo a les parets i a les pedres i editar-ne una guia explicativa, que podria incorporar els llocs i els textos amb què Pere Tió ha construït una ruta literària de Vic.

Però de moment, si VICCC no va propiciar el necessari record per a Andreu Febrer, potser el cicle “Primeres escriptures” de l’Ateneu de Vic, que li dedicà una sessió ben interessant la setmana passada, en desperti la iniciativa a qui li correspongui. A veure...


Publicat el 18 de novembre de 2016


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada