Cercar en aquest blog

diumenge, 24 de març del 2013

quina ciutat?


No fa gaires setmanes a Es Baluard, Museu d’art Modern i Contemporani de Palma, es va inaugurar l’exposició “Miró. Ubú en escena”, que mostra els treballs que pràcticament al llarg de tota la seva trajectòria Miró realitzà sobre l’obra i la figura d’Ubú, d’Alfred Jarry.

Dins de la col·lecció hi ha els materials de l’obra de titelles Mori el Merma, del grup Teatre de la Claca dirigit per Joan Baixas, estrenada el 1978 al Liceu i que girà arreu del món. 
L’artista va treballar amb el grup en la concepció de l’obra, i en realitzà l’escenografia, els titelles gegants i el decorat. Rafael Subirachs compongué la música de l’espectacle i fou qui inspirà el títol, extret del crit al Merma de Vic, crit que s’ha fet internacionalment famós lligat a aquest espectacle i a Miró.

Una cosa no treu l’altra, ni calen exclusivitats, però veient l’exposició no vaig poder sinó pensar en la diferència que hi ha entre voler construir la imatge de Vic com a la ciutat de Sert o com a la ciutat d’un dels treballs més originals de Miró. I pensava què ho deu fer que a cap consistori de la ciutat mai no se li hagi acudit de recordar aquest treball, o d’utilitzar-lo, o de reivindicar-lo.

De tota manera, tal i com van les coses, potser val més deixar-ho tot com està.


publicat el 22 - 03 - 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada