Cercar en aquest blog

dijous, 29 d’agost del 2013

Ni ensenyar ni educar (19)


No ens havíem adonat fins ara del veritable objectiu de les proves generals de nivell que es fan patir als escolars d’aquest país al llarg del seu pas pels estudis: proves de nivell d’Eso, proves de competències mínimes, proves Pisa...

Tothom sap que entorpeixen la feina dels professors i trasbalsen la dinàmica dels cursos, i que el resultat no és gens fiable (ja que es dediquen dies a preparar específicament aquests exàmens i, a més, en alguna ocasió s’han repetit les mateixes proves de l’any anterior). Per què es fan, doncs?

No fa gaire uns estudiants criticaven aquests proves i s’hi rebel·laven dient: “Volem dedicar els nostres esforços a aprendre, a formar-nos, i no pas a aprovar exàmens”. Una postura impecable i irrefutable, un argument tan clar que no pot ser que el Departament d’Ensenyament no el comparteixi.

I el comparteix. I tant! Ara ho hem entès. El Departament d’Ensenyament és llest: posa a prova alumnes i professors. No ho sap ningú, però dóna la màxima qualificació a aquells que es neguen a fer les proves, ja que amb la seva actitud demostren que el que els interessa realment és la pedagogia i l’aprenentatge. És l’única explicació possible a la implantació de tants entrebancs a l'ensenyament.

Alumnes, professors: ara ja ho sabem.


publicat el 23 08 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada