Cercar en aquest blog

dimarts, 7 de maig del 2013

Espriu i prou?


No deu estranyar a ningú que se celebri amb tant de renou el centenari del naixement de Salvador Espriu (com a mínim, amb enrenou; l’eficàcia ja és una altra cosa). Espriu és un escriptor indispensable i una figura important de la Catalunya contemporània, es mereix l’homenatge.

Però potser valdria la pena de repassar els aniversaris literaris d’aquest 2013:

Resulta que també és el centenari de Bartomeu RossellJ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ossellna Raspall (que ha tingut mó-Pòrcel, un dels més alts poetes lírics del XX; de Joan Teixidor, l’autor d’El príncep, un dels llibres imprescindibles; de Marià Villangómez, poeta i traductor, que supera l’Escola Mallorquina i universalitza la literatura illenca; de Joaquim Amat-Piniella, l’autor de K. L. Reich, el testimoni català dels camps d’extermini; d’Aurora Díaz-Plaja, escriptora, bibliotecària, crítica, activista; de Joana Raspall, escriptora, lexicòloga, intel·lectual, sortosament encara viva.

I és el sisè centenari del naixement de Joanot Martorell, l’autor de Tirant lo Blanc; el setè centenari de la mort de Bernat Metge, el primer humanista; el vintè aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés, de Josep Maria Llompart i de Joaquim Soler; el quinzè de la de Joan Fuster i el desè de la de Miquel Martí i Pol.

Davant d’això, potser no cal dir res més.


publicat el 03 - 05 . 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada